Upravljanje softverskom imovinom i licenciranje

Unaprjeđujemo vaše poslovanje savjetovanjem o upravljanju softverskom imovinom i definiranjem najboljih modela licenciranja.

Što radimo

Zbog nematerijalne prirode, softver se često doživljava zdravo za gotovo, ali to ne znači da se o njemu ne treba brinuti. Štoviše, kompanije koje ne upravljaju softverskom imovinom izlažu se velikom poslovnom i pravnom riziku, ali i nepotrebnim troškovima. Ne znate koje sve licence plaćate i koliko ih uopće imate? Niste sigurni što vam je od softvera zapravo potrebno?  Na scenu stupaju naši stručnjaci koji imaju bogato iskustvo u uslugama consultinga i implementacije SAM (software asset management) procesa. Obratite nam se i ako su vam potrebne softverske licence, a mi ćemo osigurati najbolji model za vašu organizaciju i njezine specifične potrebe.

Što vi imate od toga

Zahvaljujući našoj pomoći i savjetima, korištenje softverske imovine u vašoj tvrtki ili organizaciji bit će u potpunosti optimizirano, čime ćete smanjiti nepotrebne troškove, povećati konkurentnost cjelokupnoga poslovanja, ali i ukloniti potencijalne pravne rizike povezane sa softverom.

Kako radimo i s čime radimo

Naš iskusan tim uklanja nepotrebne troškove boljim korištenjem postojećih i budućih licenci uvođenjem jake SAM strategije. Pomoću te prakse uspostavljamo kontrolu troškova, optimiziramo korištenje softverske imovine, a softversku infrastrukturu prilagođavamo vašim poslovnim potrebama. Ponosni smo, i to jedini u Hrvatskoj i široj regiji, član International Association of Information Technology Asset Managersa (IAITAM).

IAITAM

 

Samo licenciranje nerijetko je složen proces, bilo da je riječ o jednokratnoj kupnji softvera ili o sklapanju ugovora o licenciranju. Ako je vaša organizacija velika, potrebno je dobro poznavati različite opcije koje će vam osigurati potpuno rješenje uz, naravno, što manje troškove. U slučaju količinskih ugovora o licenciranju, naš je prvi korak detektiranje poslovnih potreba organizacije, pri čemu postoje razne opcije i modeli, a svaki je dizajniran da rješava drukčije zahtjeve. Ukratko, pronaći ćemo optimalno rješenje za vas!

Među zadovoljnim korisnicima naših SAM usluga su i:

  • Privredna banka Zagreb 
  • Hrvatska pošta
  • APIS IT
  • Hrvatska elektroprivreda
  • RBA Bosna i Hercegovina
  • Hrvatske vode