RightFax: dokaz da ne faksiraju samo dinosauri

Perpetuum Mobile Tehnologije

Faks je izmišljen prije telefona. Čovjek bi pomislio da su mu kao takvom šanse za izumiranje poprilično velike. Zanimljivo, brojke govore drugačije. One kazuju kako broj poslanih faks poruka u svijetu raste dvoznamenkastom brojkom.

Priliku da se „pohvali“ nije propustio niti Open Text, inače lider u pružanju EIM (Enterprise Information Management) usluga. U osmom mjesecu ove godine, tvrtka je poslala objavu za medije u kojoj se poziva na istraživanje „Tržište faks usluga 2012 – 2017“, a koje je sprovela tvrtka Davidson Consulting. Dakako, oni su „prokazani“ kao lider na tržištu, no zanimljive su i ostale brojke koje potkrjepljuju maloprije iznesene tvrdnje. Naime, u istraživanju stoji kako je tržite faks usluga u prošloj godini naraslo za čak 23,2%, sa složenom godišnjom stopom rasta (CAGR) od 18% do 2016. godine.

Postoji i druga strana kovanice. Na službenom blogu tvrtke Open Text, spomenuto je istraživanje s LinekdIna, provedeno na uzorku od 400 poslovnih ljudi, u kojem su ispitanici upitani o tehnologijama za koje misle da će izumrijeti do 2017. godine. Zanimljivo 79% smatra kako će to upravo biti – faks. Pretpostavljam da se donekle se možemo poistovjetiti s tim uzorkom. Naime, da – faksiranje uistinu evocira uspomene na hrpu prašnjavih papira i dinosaure.

Think again

„Think again!“, rekli bi Anglosaksonci. Faksiranje je danas napustilo praksu šetanja do faks uređaja, čekanja i auditivnih doživljaja. Osim toga, postoje mnoge tvrtke koje rade s osjetljivim podacima i njima je itekako biti bitno da isti budu sigurni. Upravo kvalitetna faks tehnologija ovdje može odigrati značajnu ulogu. Uzmimo kao primjer – zdravstvo. To je grana koja definitivno raspolaže s vrlo osjetljivim podacima i može pretrpjeti ogromne gubitke ako ih ne zaštiti pravodobno i pravomjerno. Gartnerov analitičar, Wes Rishel, smatra kako upravo faksiranje odnosi prvo mjesto u komunikaciji u zdravstvu i ima minimalno 9 bitnih razloga zašto je tome tako, a koji su oni – pročitajte u ovom blogu.

Idemo li u analizu nekih drugih grana i praksi u poslovanju, zasigurno ćemo i kod njih pronaći valjane razloge korištenja (kvalitetne) faks tehnologije. Mi smo zato za našeg partnera odabrali najboljeg. Integracijom Open Text RightFax servera: smanjuju se troškovi, povećava učinak slanjem faksa na email i s emaila na faks, omogućuje povezivanje s poslovnim aplikacijama, šalju se i primaju faksovi integrirani  s multifunkcionalnim uređajima…Ovdje, primjerice, možete izračunati svoj povrat investicije, odlučite li se na ovo rješenje.

With RightFax… fax is not dead!