Perpetuum i Locodels predstavili novo Magento rješenje za web trgovine

Perpetuum Mobile Novosti, Poslovanje

Perpetuum predstavio je novo rješenje za web trgovine temeljene na platformi Magento, a koje online prodavateljima omogućuje da na jednostavan i efikasan način kupljenu robu pošalju svojim kupcima pomoću Locodels dostave. Locodels je inovativna gradska dostava bazirana na ekonomiji uzajamnosti, a njen je cilj dostaviti traženi proizvod u istom danu. Njihovi su dostavljači, naši sugrađani, koji poznaju područje i dostavljaju na rutama koje im najviše odgovaraju. Prednost leži u brzini reakcije, povoljnijoj cijeni i većoj efikasnosti dostave.

„Perpetuum Mobile prepoznao je inovativnost našeg poslovnog modela i nakon inicijalnog dogovora u vrlo kratkom roku izradio Magento modul. Njihovo dugogodišnje iskustvo u implementaciji e-commerce rješenja i razvoju web aplikacija pomoglo je i nama da dodatno automatiziramo proces narudžbi, a sve u svrhu poboljšanja iskustva krajnjeg korisnika, operatera web shopa. Organizacijom brze dostave na ovaj način kupci su od posjedovanja kupljene robe udaljeni samo nekoliko sati, što uvelike pripomaže jačanju njihove vjernosti omiljenom web shopu “, istaknuo je Stevica Kuharski, managing partner u Locodelsu.

Perpetuum Mobile razvio je Magento modul koji će vlasnicima web shopova omogućiti da svojim kupcima kupljenu robu dostave Locodels dostavom u veoma kratkom roku
Perpetuum Mobile razvio je Magento modul koji će vlasnicima web shopova omogućiti da svojim kupcima kupljenu robu dostave Locodels dostavom u veoma kratkom roku

Primjena ovog modula u praksi je veoma jednostavna. Perpetuumovi stručnjaci izradili su rješenje koje integrira Locodels dostavu u Magento platformu, nakon čega kupac u web shopu može kao metodu dostave svoje kupovine, odabrati Locodels. Sustav potom sam kreira narudžbu za Locodels.

Ovim modulom preskače se potreba da prodavatelj sam kreira zahtjev za dostavom u Locodelsovom sustavu zbog čega je preuzimanje robe i njena dostava još brža i efikasnija. Locodels omogućava dostavu unutar sat vremena na području Zagreba, naravno pod uvjetom da je prodavatelj u mogućnosti tako brzo pripremiti naručenu robu.

Locodelsove usluge dostave do sad je koristilo nekoliko manjih web shopova u Zagrebu, no oni su ručno u Locodelsov sustav unosili zahtjev za preuzimanjem i dostavom. Sad će im ovaj Perpetuumov modul omogućiti da cijeli proces bude brži i jednostavniji.

„U Locodelsovom modelu gradske dostave prepoznali smo izvrsnu priliku da svim našim korisnicima iSiteShop rješenja te svim ostalim e-commerce rješenjima baziranima na Magento platformi ponudimo izuzetno jednostavan način korištenja istog. Iako smo tvrtka s dugogodišnjim iskustvom, u ovom smo slučaju htjeli, i uspjeli, pokazati kako možemo reagirati kao pravi start-up tim. Bez previše komplikacija napravili smo gotov modul koji će podržati trenutnu, ali i netom objavljenu verziju Magento 2.0. Svim našim korisnicima iSiteShop rješenja implementirat ćemo ovaj modul bez dodatnih troškova, a ostalim korisnicima Magento platforme u Hrvatskoj ćemo, do daljnjega, osigurati dostupnost modula bez dodatne naknade. Cilj nam je, s Locodelsom, pokazati kako je ovakav koncept na tržištu održiv i isplativ svim čimbenicima te otvara dodatne integracijske mogućnosti,“rekao je Blerim Sela, predsjednik uprave Perpetuum Mobile d.o.o.