Kako smo bankama dali novo digitalno lice

Među klijentima Perpetuuma mnoge su banke i financijske institucije koje su nam povjerile izradu i dizajn svojih web stranica. 

Platforme
Drupal
Usluga
Izazovi izrade bankarskih stranica

Izrada web stranica za klijente iz financijskog sektora uvijek je poseban izazov za developere i dizajnere. Web stranica banke danas više nije tek “osobna iskaznica”, već složeno digitalno odredište koje korisnicima pruža pristup mnogim financijskim uslugama, korisnim servisima i informacijama te interaktivnim opcijama. 

Istodobno, u digitalno doba ljudi sve više gube naviku posjećivanja fizičkih poslovnica te su navikli koristiti financijske usluge iz udobnosti vlastitoga doma - ili gdje god se već nalazili. Pri razvijanju bankarske stranice stoga treba posebno voditi računa o korisničkom iskustvu (koje mora biti što jednostavnije i intuitivnije) te, naravno, sigurnosnim protokolima, ali i zahtjevima koje postavlja korporativni identitet organizacije.

Međutim, mi rado prihvaćamo takve izazove! Među klijentima Perpetuuma mnoge su banke i financijske institucije koje su nam povjerile izradu i dizajn svojih web stranica. Stoga smo odlučili predstaviti nekoliko projekata iz domene financijskoga sektora na kojima smo bili angažirani, s osvrtom na rješenja koja smo koristili pri njihovoj realizaciji.  

Privredna banka Zagreb

Privredna banka Zagreb (PBZ) naš je klijent još od davne 2000. godine, kada su postali jedan od prvih velikih korisnika našeg iSite sustava, tada zasnovanog na Microsoft okruženju. Website jedne od najvećih hrvatskih banaka u međuvremenu smo „migrirali“ na naše aktualno rješenje, iSite Open, na Drupal 7 platformi. 

Ključna prednost tog CMS sustava je u tome što omogućuje prilagođavanje administracijskih sustava prema specifičnim potrebama svakoga klijenta te daje praktičnu mogućnost uređivanja sadržaja na samoj stranici. 

U sklopu tog opsežnog projekta realizirane su i dodatne funkcionalnosti specifične za potrebe banke, kao što su kreditni kalkulator, tečajna lista te karta s bankomatima i poslovnicama. Klijenti banke sada u nekoliko klikova mogu još brže doći do svih korisnih alata, servisa i informacija, provjeriti tečajnu listu, pretvarati valute, izračunati ratu kredita te saznati sve ono o čemu ovisi zdravlje njihovih novčanika.

pbz

 

OTP banka

Nove web stranice OTP banke napravili smo također na Drupal 7 platformi, a dizajn je realizirao interni tim banke u skladu s njezinim vizualnim identitetom. U sklopu projekta razvili smo i kreditni kalkulator te implementirali mapu bankomata i popis poslovnica, što je danas obvezan dodatak na stranici svake bankarske institucije.

U skladu sa suvremenim zahtjevima web developmenta, nove su stranice responzivne, odnosno njihov sadržaj prilagođava se različitim veličinama ekrana, a pri njihovu razvijanju vodili smo računa o tome da budu, naravno, što jednostavnije i ugodnije za korištenje krajnjem korisniku.

otp

I još...

Radili smo i web projekte za Veneto Banku (Hrvatska i Albanija), Hrvatsku udrugu banaka (HUB), Financijsku agenciju (FINA) te Hrvatski registar obveza po kreditima (HROK). 

Zahvaljujući svim spomenutim angažmanima, prikupili smo uistinu dragocjeno iskustvo i reference te možemo reći kako smo postali pravi “financijski stručnjaci”, barem kad je riječ o razvoju web stranica i digitalnih projekata unutar industrije. ;)