Islamska zajednica u Hrvatskoj - Novi website za još 100 godina!

Perpetuum je za Islamsku zajednicu u Hrvatskoj osmislio i napravio website koji olakšava komunikaciju vjernika i Zajednice, ali i pruža svakom posjetitelju važne informacije o Islamskoj zajednici u Hrvatskoj.

Klijent
Islamska zajednica u Hrvatskoj
Platforme
Drupal
Usluga
Cilj

Islamska zajednica u Hrvatskoj već više od 100 godina djeluje kao javna, jedinstvena i samostalna vjerska organizacija građana koji slobodno ispovijedaju svoju vjeru Islam. Tako važna obljetnica zahtjevala je i preuređenje te modernizaciju websitea kako bi vjernici, ali i svi oni koji žele saznati nešto više o Islamskoj zajednici mogli na jednom mjestu pronaći sve što ih zanima. 

Što je spojilo Perpetuum i Islamsku zajednicu? Prije svega, želja da stvore mjesto na kojem će se promicati rad Islamske zajednice u Hrvatskoj i učenja o Islamu.

islamska naslovnica

Rješenje

Novi website Islamske zajednice osmišljen je kao informativna stranica na kojoj posjetitelji mogu dobiti sve informacije o životu vjernika Islamske vjeroispovjesti u Hrvatskoj i svijetu, aktivnosti predstavnika islamske zajednice, ali i osnovne informacije o Islamu

islamska zajednica

Kako bi cijeli sustav funkcionirao besprijekorno prema posjetiteljima, ali i administratorima u Islamskoj zajednici, odabrano je iSite Open rješenje temeljeno na Drupalovom CMS-u. Providnost u odabiru ove kombinacije pokazala se u trenutku kada je trebalo prebaciti više od 3000 tekstova iz stare baze u WordPressu u novu temeljenu na Drupalu. Koristeći specifično rješenje u obliku jedinstvenog modula u Drupalu omogućili smo automatsko prebacivanje starih tekstova u novu bazu. Stvorena je pregledna arhiva na čijim temeljima se mogu stvarati i nadograđivati baze tekstova.

islamska zajednica u hrvatskoj

Osmišljen je novi izgled stranice koji je pregledan i jednostavan za korištenje, a istovremeno osigurava lako unošenje i uređivanje sadržaja. Također, Drupal CMS omogućava daljnje nadograđivanje sustava u budućnosti, kako bi zadovoljili potrebe Islamske zajednice i u sljedećih 100 godina. 

Testimonial

Naša zajednica nastoji razvijati svoju otvorenost i transparentnost u djelovanju kroz predstavljanje svoga rada i aktivnosti široj publici. Zbog brojnih obveza i nedostatka vremena ključna je jednostavnost u korištenju te lakoća objavljivanja sadržaja kao i stabilnost cijelog sustava. Upravo navedeno smo postigli suradnjom s Perpetuumom te je sada rad u segmentu oglašavanja i informiranja olakšan, a i usluga korisnicima je na višoj razini.

 

mr. sc. Nermin Botonjić-Tajnik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj