ICDHS12 - Konferencijski web skrojen za međunarodnu publiku

Kreirali smo web rješenje za ICDHS12, Međunarodnu konferenciju povijesti i teorije dizajna, koje predstavlja znatan iskorak naspram dosadašnje komunikacije ICDHS događanja.
Originalan dizajn, struktura i preglednost dobili su pohvale međunarodne znanstvene dizajnerske zajednice uz iznimne ocjene korisnika za informativnost i funkcionalnost stranice.
Rezultat projekta je odličan komunikacijski alat organizacije konferencijskih događaja pa možemo reći - imamo domaće konferencijsko web rješenje skrojeno za međunarodnu publiku.

Klijent
ICDHS
Platforme
Drupal
Usluga
Cilj

ICDHS – International Committee for Design History and Design Studies - oformila je skupina međunarodnih stručnjaka 1999. kada je u Barceloni organizirala prvu konferenciju, a koja se od tada bienalno organizira na različitim lokacijama diljem svijeta. Danas je ICDHS organizacija koja na najvišoj akademskoj i znanstvenoj razini proučava i problematizira teme povijesti i teorije dizajna. Glavni cilj djelovanja ICDHS konferencije je otkriti izvorne istraživačke aktivnosti i postignuća u području povijesti i teorije dizajna te pružiti priliku za predstavljanje raznim znanstvenim zajednicama. Stoga nam je bila velika čast dobiti priliku da podržimo rad ICDHS razvojem web sjedišta za predstojeću konferenciju.

ICDHS 12 se organizira u Zagrebu na jesen 2020., a Perpetuum je, na poziv organizatora, dobio priliku osmisliti i kreirati jednostavnu, funkcionalnu konferencijsku internet stranicu koja će jasno i pravovremeno informirati njene sudionike. Svako izdanje konferencije do sada prezentiralo se putem svoje verzije internet stranice standardiziranog izgleda razlikujući se prvenstveno sadržajno.

Rješenje

Iterativnim projektnim pristupom, uz dobru komunikaciju s klijentom, uspjeli smo kreirati suvremeno rješenje za međunarodnu konferenciju koja svoje posjetitelje okuplja primarno online. Kreirali smo konferencijski web koji posjetiteljima pruža sve informacije na jednom mjestu uz visok stupanj fleksibilnosti i mogućnost kolaboracije čime smo uspjeli ostvariti maksimalnu vrijednost korisnicima.

Ovaj projekt bio je odlična prilika da primijenimo agilan pristup upravljanja kojim se ubrzava razvoj poslovnog rješenja, olakšava pravovremena reakcija na potrebe klijenta, a sve s ciljem maksimalnog zadovoljstva krajnjih korisnika.

Kreirano rješenje funkcionira kao digitalni katalog konferencije koji omogućava organizatoru konstantnu obnovu sadržaja te na taj način korisnicima pruža pravovremeno sve potrebne informacije, a naslovnica kao ključan element obavještava posjetitelje o aktualnoj fazi u kojoj se konferencija nalazi.

icdhs screen

Osnovni koncept - jednostavnosti i jasnoća – postignut je korištenjem isključivo elemenata tipografije i praznog prostora dok su svi dodatni elementi ciljano izostavljeni. Korištene su samo primarne boje iz loga kao akcentne te crna za sadržaj, a isticanje bitnosti sadržaja postiglo se korištenjem dviju tipografija i hijerarhijskom veličinom teksta po paragrafima.

Jednostavnost vizualnog dizajna nije utjecala na kompletnu funkcionalnost stranice – rješenje uključuje potpunu responzivnost, jasnu navigaciju putem "hamburger" izbornika, a uključen je i jasno vidljiv CTA (call to action) element za prijave.

Baš kao što zagrebačka konferencija u svojoj glavnoj temi "LESSONS TO LEARN" apostrofira, i naše rješenje stranice kombinacija je dosadašnjih najboljih praksi uz korištenje suvremenih dizajnerskih elemenata, a finalni rezultat jest jedinstvena ICDHS konferencijska web stranica koja predstavlja izniman napredak u vizualnom i strukturnom rješenju zadržavajući sve funkcionalnosti dosadašnjih varijanti.

icdhs speakers

Testimonial

Osnovna ideja na kojoj se zasniva internetska stranica za dvanaestu ICDHS konferenciju, kao ključno sredstvo komunikacije, je jasnoća, jednostavnost, responzivnost i mogućnost brzog mijenjanja sadržaja. Ovim je projektom tim iz Perpetuuma u potpunosti omogućio brzu i učinkovitu komunikaciju s potencijalnim delegatima konferencije i postavio visoke standarde za buduće konferencije.

prof. dr. sc. Fedja Vukić-Voditelj organizacije