Gartner 2019 Magic Quadrant: Magento Lider na tržištu treću godinu za redom

Perpetuum Mobile

Gartner u svom poznatom izvješću Magic Quadrant za 2019. godinu pozicionira Magento platformu kao lidera na tržištu eCommerce rješenja, a na toj poziciji je već 3 godine za redom!

Gartner, vodeća svjetska IT marketinško-konzultantska tvrtka, u svom poznatom izvješću višebrojnih istraživanja, takozvanom "magičnom kvadrantu", predstavlja stanje, trendove i odnose snaga kompanija na relevantnim tržištima. Ovogodišnji Magic Quadrant izvještaj u segmentu eCommerce poslovanja pozicionira Magento kompaniju, odnosno Magento eCommerce platformu, kao tržišnog lidera i to treću godinu za redom!

Također, Gartner prepoznaje akviziciju Magento Commerce kompanije od strane Adobe korporacije, što se dogodilo u Lipnju 2018., kao element snage jer Magento time postaje stabilnija kompanija sa direktnim pristupom širokoj paleti Adobe proizvoda i rješenja. Brojni Adobe alati za marketing i analizu predstavljaju odlične mogućnosti dodatnog korištenja AI-a, a globalna Adobe prodajna mreža i povezanost sa velikim svjetskim kompanijama pomogla je povećanju obima poslovnih suradnji koje su do sada bile u SME kategoriji.

Perpetuum svoje eCommerce projekte bazira upravo na Magento platformi jer, kako se i u izvještaju ističe, Magento svojim korisnicima nudi:

  • lak razvoj i rast e-commerce poslovanja
  • brz odgovor na promjenjive zahtjeve tržišta
  • niske ukupne troškove posjedovanja web trgovine

Magic Quadrant, oblikovan kao BCG matrica, evaluira Sposobnost realizacije, odnosno Sveukupnu viziju i njezino ostvarenje vodećih kompanija na tržištu i prema tim varijablama pozicionira ih u 4 kvadranta: Nišeri, Vizionari, Lideri i Izazivači.

mq

Prema Gartneru, Magento, kao lider na tržištu eCommerce rješenja, korisnicima garantirano pruža:

  • široku i duboku paletu funkcionalnosti za B2C i B2B rješenja
  • mogućnost trgovine kroz različite industrije i poslovne modele
  • trgovinsku platformu koja može rasti i podržati velike transakcije
  • uslugu prodaje i podrške direktno ili integracijom s partnerima
  • inovativnosti kao što su: tehnološke nadopune prodajnih platformi, novi proizvodi i nove funkcionalnosti proizvoda, programi kupaca koji poboljšavaju njihovo iskustvo i mogućnosti kupovine…

Magento platforma omogućava trgovcima razvoj webshop rješenja koja pružaju vrhunsku izvedbu, rast, razvoj i svu sigurnost potrebnu za renomirano korisničko iskustvo, a sama kompanija dodatno ojačana novim vlasnikom poslovanje nastavlja i na višem poslovnom nivou.

Ukoliko već posjedujete online trgovinu, ili razmišljate o njenom pokretanju, slobodno nas kontaktirajte kao vodećeg Magento Commerce partnera s dugogodišnjim iskustvom.