Dubrovačke ljetne igre - Vrhunska web stranica za vodeći festival umjetnosti

Dulje od desetljeća Perpetuum Mobile s ponosom sponzorira Dubrovačke ljetne igre, a jedan od plodova te suradnje je i službena web stranica Igara.

Klijent
Dubrovačke ljetne igre
Usluga
Cilj

Kreirati novu, vizualno atraktivnu web stranicu koja će omogućiti posjetiteljima Igara da trenutačno dođu do svih željenih informacija i pregledaju raznovrsne multimedijalne sadržaje koji im se nude, a urednicima weba da sadržajem i stranicom jednostavno upravljaju. Također, jedan od važnih ciljeva je bio i da web stranica bude responzivna, odnosno dostupna i pregledna bez obzira na vrstu i veličinu uređaja kojim se korisnik služi, te da je integrirana s društvenim mrežama putem kojih Dubrovačke ljetne igre komuniciraju.

Rješenje

Prethodna verzija web stranica bila je nagrađivana na prestižnim natječajima, a temeljila se na Microsoft .NET platformi. Kako je u međuvremenu napravljen tehnološki iskorak, predložena je ‘migracija’ na Drupal CMS odnosno iSite Open rješenje koje omogućava integraciju brojnih vizualno privlačnih sadržaja, ali i prilagodbu stranica zahtjevima korisnika. Web stranice usklađene su s  vizualnim identitetom Igara, imaju responzivan dizajn i integrirane su s društvenim mrežama. Multimedijski sadržaj koji se stvarao tijekom godina korišten je prilikom izrade digitalne monografije u čijoj je produkciji također sudjelovao Perpetuum Mobile. Posebna je pozornost posvećena načinu na koji se unosi i mijenja sadržaj na webu, čime su otklonjeni problemi koji su se u ranijoj verziji pojavljivali.

Testimonial

Perpetuum Mobile razvio je prvu festivalsku web stranicu koja je nekoliko puta bila nagrađivana na prestižnim natječajima. Ponosni smo na desetogodišnju suradnju i zahvalni što smo stekli profesionalnog partnera i prijatelja koji je svojom kreativnošću uvijek omogućavao Igrama da u tehnološkom smislu budemo korak ispred svih.

Ivana Medo Bogdanović-Ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara