Dobro štivo uz kavu: Kako smo složili Barcaffe Webshop?

Negdje u bespućima interneta jedan developer je svoj posao opisao kao "turning coffee into code", a zahvaljujući povjerenju koje nam je ukazala Atlantic Grupa, Perpetuum je dobio priliku za gotovo alkemijski eCommerce projekt - pretvoriti brojne kave ponovno u kavu, odnosno u Barcaffe webshop! 

Barcaffe webshop jedan je od prvih iskoraka Atlantic grupe u online maloprodaju, a cilj projekta bio je pokrenuti dinamično i fleksibilno eCommerce rješenje koje korisnicima pruža iznimno iskustvo online kupovine odabranog asortimana kave te klijentu stabilnu platformu online trgovine kojom može lako upravljati.

Klijent
Atlantic Grupa
Platforme
Magento
Usluga
Cilj

Ključni zahtjev projekta bio je kreiranje eCommerce rješenja koje vjerno prati izgled aktivne Barcaffe internet stranice te posjetiteljima omogućava ujednačeno korisničko iskustvo dviju različitih platformi, odnosno višestruka integracija Barcaffe webshopa s postojećom Internet stranicom brenda. Želja klijenta bila je pružiti svojim korisnicima najjednostavniji put do do Barcaffe Perfetto kapsula kao i dijela asortimana Barcaffe mljevene kave.

U sklopu višemjesečnog projekta, posebno izazovan cilj bio je fiksno zadani vremenski okvir od mjesec dana za razvoj funkcionalnosti i dizajna, tehničku implementaciju te testiranje rješenja uz usklađivanje velikog broja suradnika.

Rješenje

Skuhali smo puno kave i krenuli na posao. Suradnja na projektu uključivala je veliki broj suradnika iz nekoliko kompanija, a Atlantic tim se sastojao od predstavnika više odjela s uredima u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu. Redoviti tjedni scrum sastanci svih uključenih timova pridonijeli su dobroj koordinaciji i uspješnoj realizaciji projekta osiguravši konstantan uvid u tijek projekta i pravovremenu razmjenu informacija. Također, klijentu je omogućen pristup testnom serveru tijekom cijele faze implementacije kako bi samostalno mogao provoditi testiranje. Provođenje testiranja paralelno s fazom implementacije (a ne samo na kraju) slovi kao najbolja praksa upravljanja IT projektima te je i ovom prilikom uvelike pridonijelo kvaliteti rješenja i brzini realizacije.

barcaffe screen

Iizdvajamo razvoj poslovnog procesa sustava „pretplate“ koji će omogućiti kreiranje pretplatničke narudžbe odabranih proizvoda te njenu redovitu mjesečnu isporuku i automatsku naplatu. Takva usluga predstavlja praktično rješenje koje će korisnicima osigurati željenu dostavu na adresu bez brige oko narudžbe i plaćanja, uz dodatne pogodnosti kupnje. 

Tri su faktora utjecala na odluku klijenta da se osloni na Magento platformu za ovaj projekt. S jedne strane, Magento pruža iznimno širok skup funkcionalnosti, razvijan godinama na iskustvu s desecima tisuća web shopova u čitavom svijetu. S druge strane, prepoznat je kao globalni lider u brojnim analizama poput „Gartner magic quadrant“. I, konačno, klijent je znao da Perpetuum ima višegodišnje iskustvo u Magentu i brojne uspješne projekte među svojim referencama.  

Kako bi se ljubiteljima Barcaffea osigurao najjednostavniji put do proizvoda bilo je potrebno omogućiti sigurnu i bezbrižnu online kupovinu te dostavu na željenu adresu, odnosno kreirati rješenje s integriranim sustavima naplate i dostave. Svoju najdražu kavu moguće je platiti svim kreditnim i debitnim karticama putem CorvusPay sustava naplate, a dostavu do željene adrese obavlja odabrana kurirska služba.

barcaffe screen2

Barcaffe eCommerce rješenje omogućava razvoj dodatnih funkcionalnosti i integracija, tako se u idućim fazama razvoja sustava planira integracija s ERP sustavom korisnika kao i s njegovim marketinškim i CRM sustavom.

Vjerujemo da je kava ovome znatno pridonijela - projekt je isporučen u zadanom roku! Ono što dodatno veseli su zadovoljstvo korisnika poslovanjem i proizvodom te pozitivni prodajni rezultati. Interes je iznimno velik, a udjel online prodaje u odnosu na offline, za ovu liniju proizvoda, naglo se povećao te kontinuirano raste.

Ukoliko i vi imate proizvode koje želite ponuditi u obliku online trgovine, pogledajte naše paketno eCommerce rješenje Shop to Go i ispunite upitnik, ubrzo ćemo vam se povratno javiti. Znate, imamo mi uz kavopije i developere koji pretvaraju pivu u kod! 😊

Testimonial

Iako smo velika kompanija na tržištu, za naš prvi B2C webshop - Barcaffe Perfetto, tražili smo Magento partnera s prihvatljivom cijenom koji će nam pomoći da u kratkom vremenu izađemo na tržište i uđemo u čim više kućanstava.

Upravljanje projektom, komunikacija i razmjena datoteka unutar tima funkcionirali su izvrsno putem online alata, a dedicirani projektni voditelj s Perpetuum strane napravio je sjajan posao usklađujući sve uključene strane. Perpetuum tim je bio ljubazan, informativan, te su brzo reagirali i pružili odgovore na sve naše upite u najkraćem mogućem roku.

Cijeli tim nastavio je pružati pomoć, sugestije i upute i nakon izlaska webshopa na tržište. Barcaffe webshop je izuzetno jednostavan za snalaženje i početnicima u online kupnji, što je svakako pozitivno utjecalo na naše poslovanje kavom.

Nadia Jelak- eCommerce manager Atlantic Grupa