Divjak, Topić & Bahtijarević - Odvjetnici u oblaku

Jedno od najuglednijih hrvatskih odvjetničkih društava, među prvima u svojoj branši, uz pomoć Perpetuuma je cijelosti digitaliziralo svoje poslovanje te kompletnu dokumentaciju migriralo u cloud

Klijent
Odvjetničko društvo Divjak, Topić & Bahtijarević
Cilj

Sistematizirati i centralizirati dosadašnji način rada te migrirati cjelokupno poslovanje u digitalni ured odnosno prebaciti poslovanje u cloud.

Rješenje

Kako bi se rad u postojećem sustavu uredio i sistematizirao, provedena je migracija u digitalni ured, odnosno, uvedeno je korištenje Office 365 i SharePoint Online kolaboracijskog rješenja. Omogućeno je otvaranje dijela infrastrukture za vanjske suradnike i partnere kroz cloud usluge bez ugrožavanja sigurnosti drugih korisnika i njihovih dokumenata. Svi zaposleni koriste istu platform za rad, a pristupaju joj kroz jedinstven SharePoint portal. Dogovoren je unificirani način označavanja dokumenata koji je olakšao pretraživanje dokumenata, ali i praćenje pojedinog dokumenta tijekom duljeg razdoblja. Kroz Office 365 omogućena je istovremena suradnja na istom dokumentu kao i pregled ranijih verzija dokumenta. Razvijen je i poseban CRM u kojem se vodi evidencija stranaka od početka do kraja predmeta, a izrađeni su i dodatni moduli koji su automatizirali administrativne procese u uredu. Zbog specifičnosti posla kojim se bave, razvijena je i enciklopedija odvjetničke prakse - Odvjetnički Wiki - koji je dostupan korisnicima unutar ureda. Na kraju, a kako bi se odvjetnicima omogućila potpuna mobilnost, dosadašnja Blackberry Enterprise usluga prebačena je u cloud uz pomoć besplatnog Blackberry Office 365 servisa.

Testimonial

Priča o cloudu u našem odvjetničkom uredu započela je prije više od dvije godine kada se počelo pričati o potrebi da promijenimo naše shvaćanje o ulozi IT podrške našeg poslovanja. U tom trenutku nismo imali nikakvih informacija kako tako nešto izgleda u praksi u našoj branši. Nakon prikupljanja iskustava shvatili smo da ćemo morati ići u proizvodnju nečeg „našeg“, da će biti skupo i bolno. Kad je odluka bila donesena, stvari su se veoma brzo odvijale. Trebalo je šest mjeseci od početka projekta s Perpetuumom do testiranja konačnog proizvoda. Odvjetnički ured Divjak, Topić i Bahtijarević prvi je odvjetnički ured u Hrvatskoj koji je, zahvaljujući suradnji s Perpetuumom, prešao na integrirani digitalni ured u oblaku.

Saša Divjak-Partner u odvjetničkom društvu Divjak, Topić Bahtijarević