CISEx – novi web za udrugu izvoznika softvera

Udruga Hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera broji više od 220 članova - uglednih IT kompanija. Suradnja s partnerima iz IT branše poseban je izazov jer podrazumijeva korištenje specifičnih suvremenih tehnoloških znanja i vještina, no uvijek rezultira visoko kvalitetnim i uspješnim projektima kojima se posebno ponosimo.  

Udružiti snage sa CISEx-om te postati njihov odabrani partner za izradu nove internet stranice bio je jedan od takvih odgovornih projekata čija je realizacija predstavljala posebno zadovoljstvo te iznimnu čast.

Klijent
CISEx
Platforme
Drupal
Usluga
Cilj

Glavni cilj projekta bio je izraditi novu web stranicu udruge, jednostavnog i čistog dizajna koja omogućava dinamičan prikaz sadržaja uz punu responzivnu funkcionalnost.

Udrugu čine njeni članovi, stoga je važan segment projekta bio osmisliti atraktivan pristupni obrazac za nove članove te modificirati način prikaza članova i učiniti ga što preglednijim.

Također, zahtjev klijenta bio je omogućiti jednostavno upravljanje i uređivanje sadržaja na stranici.

Rješenje

Zahtjev za modernom, jedinstvenom web stranicom, koja bi se dizajnom isticala u moru sličnih postojećih rješenja bila je ključna točka projekta. Uzimajući u obzir vremenske rokove i budžete nismo se upuštali u proces izrade jedinstvenog UX-a niti u proučavanje UI-a kroz istraživanje mišljenja i uzoraka ponašanja korisnika trenutnog weba. Međutim, kroz serije „brainstorming“ sesija sa CISEx timom, jasno smo odredili glavne značajke koje nova stranica treba zadovoljiti temeljem kojih su se kreirali skica i dizajn novog korisničkog sučelja.

Temeljne karakteristike kreiranog rješenja:

1. Jasna navigacija

2. Povećanje konverzije, odnosno povećavanje broja članova kroz vidljivije CTA elemente za pridruživanje udruzi

3. Izražajnija tipografija

4. Korištenje negativnog prostora u svrhu isticanja određenih elemenata

Osobni dodir našeg dizajnera Zvonimira Dimovskog bio je kreiranje asimetričnog korisničkog sučelja sa suptilnim grafičkim uzorcima kojima se korisničko iskustvo diferenciralo, a web stranica dobila na unikatnosti.

Dizajn

Poput većine naših web projekata, i CISEx web je baziran na Drupal CMS-u i iSite Open rješenju. Drupal kao platforma omiljena je jer vlasnicima internet stranica pruža mogućnosti lakog upravljanja digitalnim sadržajima bez potrebe da angažiraju informatičke stručnjake i web dizajnere. Ukoliko bi se u budućnosti pojavila potreba za nadogradnjom ili promjenom strukture stranice to se uz Drupal i iSite može napraviti jednostavno i brzo.

Kako je jedan od zahtjeva klijenta bio omogućiti mu autonomno upravljanje stranicom te ažuriranje sadržaja na brz i jednostavan način, posebno nas veseli vidjeti da klijent od pokretanja nove stranice samostalno objavljuje sadržaj bez potrebe za našim interveniranjem.

S obzirom na brojnost članova, njihovo prikazivanje na stranici posebno je osmišljeno i kreirano tako da se nazivi tvrtki članica prikazuju abecedno te se mogu filtrirati po različitim kriterijima poput poslovnog sektora i zemalja u kojoj posluju, tehnologijama koje koriste kao i poslovnim rješenjima koja nude korisnicima.

Također, poboljšana funkcionalnost je i samostalna prijava novih članova putem online pristupne forme koja je napravljena u 2 inačice - za pravne i fizičke osobe.

Nakon uspješno realiziranog projekta imali smo posebnu čast novu internet stranicu uživo predstaviti članovima Udruge na redovitom CISEx Friday okupljanju. U 15 minutnoj prezentaciji razvojni inženjeri na projektu Alan Baudoin i Edmond Mullajupi pokazali su prisutnima novi izgled stranice te istaknuli najvažnije točke suradnje.

prezentacija

Testimonial

Kao udruzi izvoznika softvera web stranica nam je iznimno bitna iz niza razloga - kako bismo se što bolje predstavili našim članovima, prezentirali njihove uspjehe i međusobno ih povezali, ali i privukli nove članove. S obzirom na zastarjelost web stranice i na industriju koju okupljamo i predstavljamo, njezina modernizacija nam je bila prijeko potrebna. Hvala Perpetuumu što su nam pomogli dovesti web stranicu na višu razinu!

Upravni odbor CISEx-a