Cedeterija.com – Online glazba uvijek i svugdje

Za web trgovinu ugledne hrvatske izdavačke kuće Aquarius Records Perpetuum je razvio platformu Cedeterija.com koja domaćim i regionalnim kupcima omogućuje jednostavnu, legalnu i licenciranu kupnju glazbe putem interneta.

Klijent
Aquarius Records
Platforme
Magento
Usluga
Cilj

Ljubiteljima glazbe iz Hrvatske i susjednih država dostup do legalne, digitalne glazbe oduvijek je bio ograničen, iz različitih razloga. Naš klijent, Aquarius Records, odlučio je tome stati na kraj i angažirao nas da stvorimo prvi pravi domaći internetski dućan s mogućnošću kupovine legalnih glazbenih sadržaja, kako u „offline“ formatu (CD i LP) tako i putom downloada.

Osmislili smo i izradili platformu na kojoj hrvatski i kupci iz regije mogu kupovati legalnu, licenciranu digitalnu glazbu na internetu. Klijent je riješio problem prava intelektualnog vlasništva i a platforma je integrirana s već postojećim ERP-om.

Rješenje

Kako bi riješili kompliciran sustav legalnog distribuiranja glazbe na internetu i regulirali prava intelektualnog vlasništva, Aquarius Records je uspostavio suradnju s Digiplugom, podružnicom svjetske kompanije Accenture. Time je regulirao distribucijska prava, uključujući pravo prodaje MP3 datoteka, za velik broj svjetskih autora i izvođača. Za glazbu lokalnih i regionalnih autora i izvođača klijent surađujes lokalnim izdavačkim kućama i brandovima.

Najveći tehnički izazov na projektu bila je integracija s Digiplugom, budući da je trebalo stotine tisuća pjesama prenijeti na novu platformu uz poštivanje svih prava i uplaćivanje prihoda izvođačima. Odabrana iSite Shop/Magento platforma uspješno je odgovorila na taj izazov te je bez većih problema integrirana s već postojećim ERP-om, aplikacijom 4D-Wand.