Amphinicy Technologies - “Svemirsko rješenje” za one kojima je svemir radno mjesto

Kad visokotehnološka tvrtka, koja osmišljava rješenja za satelitsku industriju, želi novu web stranicu, može ju pokušati napraviti sama ili pronaći partnera koji razumije njene potrebe, želje i planove te projekt može odraditi “svjetlosnom brzinom”. Upravo je zato Amphinicy odabrao Perpetuum.

Klijent
Amphinicy Technologies
Platforme
Drupal
Usluga
Cilj

Zagrebačka tvrtka Amphinicy Technologies vodeća je tvrtka na svjetskom tržištu u pružanju programske podrške tvrtkama u satelitskoj industriji. Ova visokotehnološka tvrtka razvija programska rješenja za operatere satelita, proizvođače satelitske opreme kao i pružatelje multimedijskih i širokopojasnih usluga.

Kako svojim klijentima pružaju “svemirsku” uslugu, bilo je potrebno njihova rješenja predstaviti i na “svemirski način” - novom web stranicom.

Iako su i sami stručnjaci za tehnologiju, prepoznali su da ćemo u Perpetuumu posvetiti jednaku pozornost njihovim potrebama, kao što oni posvećuju svojim klijentima.

home amphinicy
 

Rješenje

Web stranica tvrtke Amphinicy Technologies po mnogočemu je posebna i jedinstvena. Prije svega, iz Amphinicyja su imali veoma specifične zahtjeve. Željeli su da njihovi administratori imaju mogućnost prilagođavanja web stranica, odnosno ne samo njihovog sadržaja već i strukture, budućim potrebama. Odabir je pao na kombinaciju Drupal CMS-a i iSite Open rješenja jer Drupal pruža mogućnost održavanja digitalnih sadržaja bez dodatnog posredovanja IT stručnjaka i dizajnera, a istovremeno se može nadograđivati raznim komponentama.

blog amphinicy

Tako smo u Drupalu napravili poseban modul koji administratorima omogućuje dodavanje blokova odnosno mijenjanje pozadinskih boja kako bi izgled stranice mogli prilagođavati svojim potrebama i u budućnosti. Ovaj modul može se primijeniti na bilo kojoj web stranici temeljenoj na Drupalu, a korisnicima pruža mogućnost veće prilagodbe izgleda same stranice njihovim željama i potrebama.

Ukupno smo osmislili 6 posebno prilagođenih modula koji upravljanje i održavanje web stranica Amphinicyja čine jednostavnima i omogućuju prilagodbe i promjene i u budućnosti.

Osim toga, prilikom osmišljavanja i dizajna web stranica, koristili smo posebne alate koji su ubrzali i olakšali samu izradu komponenti stranice. Tako smo za prikaz dizajna koristili alat inVision koji ima funkcionalnost 'Public Share Link' (primjer: Amphinicy Homepage). Zahvaljujući toj funkcionalnosti, Amphinicy je mogao pregledavati i davati svoj komentar na dizajn te se kretati po svim podstranicama iako sama web stranica još nije bila napravljena. A kako bi tom dizajnu “udahnuli život”, po prvi put smo koristili još jedan alat - Zeplin, koji olakšava prebacivanje dizajna u CSS odnosno pretvaranje u funkcionalnu web stranicu. Korištenje ovih alata pokazalo se izvrsnim rješenjem te su uvelike ubrzali kako sami dizajn stranice, tako i njegovu izradu.

sat

No, projekt Amphinicy nije poseban samo zbog posebno prilagođenih modula i novih rješenja, već i zbog načina rada koji je omogućio da cijela web stranica bude osmišljena, izrađena i upogonjena u samo dva mjeseca. I to zahvaljujući “svemirskoj” organizaciji posla. Točnije, agilnom načinu rada koji je unutar Perpetuuma zahtijevao organiziranje agilnog tima, sastavljenog uglavnom od mladih stručnjaka.

Posao je bio organiziran poput mreže satelita. Svaki dio je bio podijeljen na manje zadatke koje je bilo moguće obaviti u kraćem vremenskom roku. Tako su članovi tima, uz Amphinicyjeve stranice, mogli raditi i na drugim projektima, a istovremeno poštivati rokove i planove koji su, djelomice, bili zadani i zbog sufinanciranja projekta iz EU fondova.

Sav je posao bio konzistentno dokumentiran, što je bilo iznimno važno za klijenta, ali i omogućilo da se ispoštuju svi zahtjevi iz EU - od specifikacije što je, kad i kako bilo rađeno, do pozicioniranja vidljivog loga i podataka o fondu na naslovnoj stranici.

Da je takav, “svemirski”, način rada bio pravi odabir pokazale su i reakcije iz Amphinicyja koji su izuzetno zadovoljni konačnom web stranicom te su ju bez većih poteškoća počeli odmah koristiti.

Testimonial

Odlučili smo zakoračiti u 2019. s novom web stranicom. Na tom putu, Perpetuum Mobile pokazao se kao vrijedan partner - slušali su naše ideje i izazove te ponudili izvrsno rješenje s kojim smo izuzetno zadovoljni. Hvala Perpetuum mobile timu na strpljenju i izvrsnim ljudima s kojima je lako surađivati!

Mihaela Pavičić-Voditeljica ureda i PR koordinatorica