25 godina poslovanja

Vi ste ovdje

1989. godine dogodilo se nekoliko važnih stvari:

U Berlinu je pao Berlinski zid

U Švicarskoj je Tim Berners-Lee (tada još nije bio "Sir") izumio World Wide Web

U Zagrebu je osnovan Perpetuum

Poduzeća su te "pretkapitalističke" '89. bila velika nepoznanica pa smo Perpetuum osnovali kao obrt odnosno, tada, "zanatsku radnju". Iduće godine zanatska radnja je prerasla u d.o.o. Ubrzo nakon toga osnovali smo i Mobile d.o.o. i desetak godina kasnije objedinili do tada zasebne poduzeća u današnji Perpetuum Mobile d.o.o.

Iz perspektive kasnih osamdesetih, svijet poslovanja i tehnologije promijenio se na načine koje tada, dakako, nismo mogli predvidjeti niti sagledati. U međuvremenu je iza nas ostalo puno dobrih projekata, poslovnih i privatnih druženja i prijateljstava. Neki od korisnika s kojima smo u prvim godinama rada započeli suradnju i danas su s nama kao i, dakako, mnogi drugi koje smo upoznali i s njima započeli suradnju u tih dva i pol desetljeća.

Svim nekadašnjim i današnjim korisnicima, poslovnim partnerima, zaposlenicima i suradnicima iskreno smo zahvalni za suradnju, partnerstvo i prijateljstvo!

25 godina lijepa je obljetnica, ali ne želimo predugo gnjaviti čitatelja ovih redaka s brojnim anegdotama i crticama iz prošlosti. Zagledajmo se radije u budućnost.

Kako će svijet izgledati kada Perpetuum Mobile bude slavio 50 godina poslovanja? Hoćemo li 2039. imati mobitele ugrađene u zub poput onog Japanca iz starog vica? Koliko prizora iz SF filmova koji se danas snimaju će tada biti svakodnevnica? Kako će izgledati hrvatska i svjetska ICT industrija?

Puno pitanja, puno izazova, udružimo se i kreirajmo svoju budućnost zajedno!